Vágólapra másolva!
Nem tartja jó ötletnek a Hewlett-Packard személyi számítógépekkel foglalkozó üzletágának eladását, különálló cégbe szervezését azonban támogatja az amerikai számítógépgyártó PC-részlegének vezetője, aki szerint még különálló vállalatként is a világ legnagyobb számítógépgyártója marad.
Vágólapra másolva!

Todd Bradley, a HP személyi számítógépekkel foglalkozó részlegének vezetője a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, szerinte a vállalat részvényeseinek érdekeit az szolgálná a legjobban, ha a PC-üzletágat adózási és egyéb okokból különválasztanák a szervereket és egyéb berendezéseket is gyártó anyacégtől. Bradley úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a HP akkor is a világ legnagyobb PC-gyártója maradhat, ha az anyacégtől leválasztják. A Hewlett-Packard két héttel ezelőtt jelentette be, hogy azt fontolgatja, hogy megválik személyi számítógépes üzletágától, és az otthoni felhasználók helyet elsősorban a vállalati piacra koncentrálna.

Ugyanakkor Todd Bradley szerint nem lehetséges alternatíva, hogy a HP egy riválisának adja el a PC-részlegét, ahogy például az IBM járt el, amely 2004-ben adta el személyi számítógépes üzletágát a kínai Lenovónak. Bradley jelenleg ázsiai üzleti úton van, mivel a vállalat növelni szeretné Sanghajban lévő befektetéseit, és a jövőben a kínai nagyvárosban akarják kialakítani a PC-üzletág regionális központját is.

Az üzletág vezetője még azt sem tartja kizártnak, hogy a társaság újraéleszti majd a TouchPad táblagépet, amelynek gyártását, mindössze hat héttel júliusi premierjét követően leállították. Bradley szerint ugyanis a tabletek piacát nem hagyhatja figyelmen kívül a cég, amely ultravékony kivitelű, és monitorral egybeépített modellekben látja a jövőt. A vállalat igazgatótanácsa hivatalosan egy decemberi ülésen dönt majd a PC-üzletág jövőjéről. A legtöbb elemző arra számít, hogy a cég külön vállalatba rendezi majd ezt a szegmensét, melynek elnök-vezérigazgatója valószínűleg Todd Bradley lesz.