A Facebook is ki akarja nyírni az sms-t

Vágólapra másolva!
Saját, okostelefonokra telepíthető üzenetküldő programmal kínálna alternatívát a Facebook az sms-nek, a Messenger nevű szolgáltatást azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni.
Vágólapra másolva!

A Facebook Messenger egy ingyenes, Apple iPhone-ra és Google Android szoftvert futtató okostelefonokra elérhető üzenetküldő alkalmazás, amelyet külön kell telepíteni a készülékekre elérhető Facebook-klienstől. A programot egyelőre csak az amerikai felhasználók tudják használni, de a közösségi oldal tervei szerint hamarosan a világ egyéb részein is használni lehet majd. A Facebook Messenger előnye abban nyilvánul meg, hogy kényelmesen lehet üzenetet váltani segítségével egyszerre több ismerőssel, akár az egész baráti társasággal is anélkül, hogy külön-külön kellene mindenkinek üzenetet küldeni.

A Messenger abban tér el még a Facebook mobilos felületén elérhető üzenetküldő szolgáltatástól, hogy ha valamelyik címzettnek nincs okostelefonja, akkor számára hagyományos sms-ben továbbítja az üzenetet, amelyben - ha akarják - a felhasználók tartózkodási helyüket is automatikusan megoszthatják ismerőseikkel.

Forrás: [origo]

Nemrég hasonló szolgáltatást jelentett be az Apple is, amely az iPhone készülő új iOS szoftverébe fogja beépíteni az iMessage nevű funkciót, a Google pedig nemrég beindított, Plus nevű szolgáltatásának okostelefonos változatában kínál hasonlókat, a Blackberry mobilokat gyártó RIM cég pedig már korábban is kínált ilyen szolgáltatást.