A legjobb e-olvasóval nyomná le a piacot a Google

Vágólapra másolva!
Gyorsabban lapoz, nagyobb a felbontása, és a Google támogatja a Kindle legújabb kihívóját, a 140 dollárba kerülő iRiver Story HD e-könyv-olvasót.
Vágólapra másolva!

Apró aranyszínű gombokból álló billentyűzettel, hat hüvelykes e-papír kijelzővel és wifi csatolóval rendelkezik a Kindle legújabb kihívója. Az iRiver által gyártott eszköz Epub és PDF fájlokat tud megnyitni, beépített boltként pedig a Google üzletét használja. A Target üzletláncban fog a hónap közepén debütálni a világ első Google Books integrációval rendelkező e-könyv-olvasó, a Story HD.

Forrás: [origo]
Az Amazon komoly konkurenciájává válhat a Google

Az iRiver Story HD 139,99 dollárba fog kerülni, azaz egy dollárral lesz drágább az Amazon Kindle-nél. A készülékből nem készült mobilnetes csatolóval rendelkező verzió, wifin azonban ugyanúgy lehet rajta könyveket vásárolni, mint az olcsóbb Kindle-n. Az Story HD javára szól az is, hogy az LG által gyártott e-papír kijelzője 768*1024 pixel felbontásra képes, ami nagyobb mint a versenytársaké. A készülékbe szerelt Freescale processzornak köszönhetően a lapozás is gyorsabb a Google-olvasón.

Az iRiver eszköze az első a Google könyvesboltját támogató olvasók közül, várhatóan több gyártó is előáll a saját Google-könyvolvasójával. A keresőóriás ősszel indult üzletében jelenleg hárommillió ingyenes kötet érhető el több százezer megvásárolható könyv mellett. A készülék képes kezelni az Adobe másolásvédelmével védett köteteket, így az alternatív könyvesboltokból is lehet rá tartalmat vásárolni.