Nőhiányban szenved a Google+

Vágólapra másolva!
Nem jó még társkeresőnek a Google két hete elindított közösségi oldala a Plus. A harmadik féltől származó statisztikák szerint az oldalra regisztrált felhasználóknak háromnegyede férfi - írja a Mashable.
Vágólapra másolva!

Korántsem kiegyenlített a nemek aránya a Google+-on a SociaStatistics és a FindPeopleOnPlus szolgáltatások szerint. Az előbbi statisztikája szerint a felhasználók 86,8 százaléka férfi, az utóbbi pedig 73,7 százalékra becsüli az férfiak arányát az oldalon. A FindPeopleOnPlus a Mashable szerint egymillió profil alapján állította össze statisztikáját. A SocialStatistics mintája kisebb, majdnem harmincezer kiemelten fontosnak tartott profiloldalt követnek.

A férfiak nagyobb arányban is próbálnak ismerkedni a Google+-on. A FindPeopleOnPlus a "looking for love" státuszú, azaz ismerkedni vágyó felhasználók 95 százaléka férfi. A szolgáltatás által figyelt profilok közül 25 ezer tartozik egyedülálló emberekhez, 19 ezren házasok, 12 ezren pedig stabil párkapcsolatban élnek. A többség nem akarja elárulni a világnak, hogy kapcsolatban van-e.

A legtöbb Google+ felhasználó a technológiai szférában dolgozik: a megfigyelt profilok tulajdonosainak hatvan százaléka szoftvermérnök vagy webfejlesztő. Úgy tűnik, hogy a Google közösségi oldala még csak a kockákat vonzza, a más területen dolgozó felhasználók megszerzéséért meg kell harcolnia a cégnek. A felhasználói közösség alakulását a jövőben nehezebb lesz követni, a keresőóriás szóvivője a héten jelentette be, hogy a nemet is privát információvá lehet tenni a rendszerben.