Tizennyolc évet kapott a wifis zaklató

Vágólapra másolva!
Tizennyolc év börtönre ítélték a szomszédait wifin keresztül zaklató hackert. A negyvenhat éves kiberbűnöző pedofilnak próbálta beállítani a szomszéd család férfitagját, sőt még az amerikai alelnököt is megfenyegette a nevében.
Vágólapra másolva!

Egy feljelentés kellett ahhoz, hogy két évre pokollá váljon a minnesotai Kostolnik házaspár élete. Mikor azt látták 2009-ben, hogy szomszédjuk megcsókolja kisfiukat, feljelentést tettek a férfi ellen. A feljelentés annyira felháborította Barry Ardorfot, hogy hadjáratot kezdett a család ellen. Könyveket rendelt, amelyekből megtanulta, hogyan lehet feltörni Kostolnikék wifijét, majd üzenetet küldött a nevükben az interneten, sőt még egy gyermekpornográfiát tartalmazó MySpace oldalt is létrehozott a házaspár férfitagjának nevében.

A családnak akkor tűnt fel, hogy valaki garázdálkodik a hálózatukon, amikor a férj, Matt Kostolnik céges emailcíméről küldött valaki zaklató leveleket. Az ügyvédként dolgozó férfi beleegyezett abba, hogy munkahelye hálózati figyelőprogramot telepítsen otthoni rendszerére, az pedig segített bebizonyítani, hogy külső támadó garázdálkozik a családi wifin. Az incidens után nem sokkal a titkosszolgálat is bekopogtatott a családhoz, mert az IP-címükről valaki fenyegető leveleket küldött Joe Biden amerikai alelnöknek.

A hálózatfigyelő program segítségével a hatóságok azonosították a hackert. Az FBI által végzett házkutatás során a nyomozók megtalálták a wifitörésről szóló könyveket, Ardorf jegyzeteit a bosszú következő lépéseiről, és a házaspártól ellopott leveleket. A lefoglalt gépeken pedig elég bizonyíték volt ahhoz, hogy tizennyolc év börtönre ítéljék a férfit.

Olcsóbban is megúszhatta volna a hacker

Ardolfnak 2010-ben lehetősége lett volna két év börtönbüntetéssel megúsznia az ügyet. A hatóságok a Joe Biden elnökhelyettesnek küldött fenyegető levél ügyében kínáltak vádalkut Ardolfnak. A férfinak csupán bűnösségét kellett volna beismernie, hogy enyhébb büntetést kapjon. Az alku elutasítása után az ügyész további vádakat hozott a férfi ellen. Ardolfnak végül felelnie kellett a pedofil képek birtoklásáért, az ezekhez kapcsolódó rágalmazásért és a hackelésekért is.

A nyomozás során kiderült, hogy Barry Ardolfnak nem a mostani volt az első zaklatási ügye. Korábbi Brooklyn Park-i szomszédait fenyegető levelekkel, koponyákról készült képekkel bombázta. A rendőrök arra is fényt derítettek, hogy Ardolf több szomszédjának wifi-hálózatát feltörte, és hasonló hadjáratot folytatott ellenük.