Meztelen fotók miatt kapott négy évet a facebookos kukkoló

Vágólapra másolva!
Négy évet kell a rácsok mögött töltenie annak az amerikai férfinak, aki a Facebookon felkutatott idegen nők e-mail fiókjaiba hatolt be, és azok ismerőseinek és rokonainak továbbított az üzenetek közt talált meztelen fotókat.
Vágólapra másolva!

A 24 éves George Bronk a Facebookon kutatta fel áldozatait, akiknek adatlapjáról szerzett olyan információkat - például születési hely, dátum, város -, amelyek segítettek neki kitalálni számára ismeretlen nők elektronikus postafiókjainak belépési adatait a jelszó-emlékeztető funkciók segítségével.

Ellopta és szétküldte a meztelen fotókat

Az idegen nők levelei között Bronk olyan meztelen vagy félmeztelen fotókat, videókat keresett, amelyeket azok korábban barátjuknak vagy férjüknek küldtek el. Ha ilyen felvételeket talált, Bronk az áldozatok baráti körének, kollégáinak és családtagjainak is továbbította, valamint az interneten is publikálta a nyilvánvalóan nem a nyilvánosság számára készült fotókat és videókat. A jelszavak megváltoztatásával az eredeti tulajdonosokat ki is zárta postafiókjaikból.

A férfinek tizenhét amerikai államból hatvannégy áldozata volt, számítógépén azonban háromezer-kétszáz ember adatait, és százhetvenkét intim fotót találtak a rendőrök. Az egyik áldozatává vált fiatal nőt a férfi azzal zsarolta meg, hogy a birtokába került fotókat közzéteszi az interneten, ha a nő nem küld neki még provokatívabb fotókat saját magáról - adta hírül az AP hírügynökség.

Egy éven át zaklatta a nőket

A szüleivel Sacramento elővárosában élő férfi tavalyelőtt kezdte el zaklatni a facebookozó nőket tavaly októberi letartóztatásáig. Idén januárban beismerte tetteit, amelyekért a bíróság pénteken négy év szabadságvesztésre ítélte, aztán ezt további nyolc hónappal megnövelték, mivel Bronk számítógépén gyermekpornót is talált a rendőrség. Bár a munkanélküli Bronk mentősnek készült, mivel szexuális zaklatóként regisztrálják az amerikai hatóságok, ezt a hivatást biztosan nem töltheti majd be szabadulása után sem.