Már csak ezer napja van hátra a Windows XP-nek

Vágólapra másolva!
A Windows fejlesztőinek hivatalos blogján a tízéves Windows XP rendszerről Windows 7-re átállásra buzdít a Microsoft. Az XP-t a szoftveróriás még ezer napig támogatja, ez alatt valószínűleg már a Windows 7 utódja is meg fog jelenni, leteltét követően azonban rendkívül kockázatos lesz a régi operációs rendszerrel internetezni.
Vágólapra másolva!

Stephen Rose, a Microsoft operációs rendszereket fejlesztő részlegének közösségi menedzsere hivatalos blogján publikált bejegyzésben kampányolt a Windows 7, illetve a később megjelenő Windows 8 mellett.

Rose szerint a tíz évvel ezelőtt megjelent operációs rendszer felett már jócskán eljárt az idő, mivel a PC-ipar és az internet is jelentős változásokon ment át azóta. Bár a szakember szerint az XP-nek felhasználók milliói lehetnek hálásak az általa nyújtott élményért, mostanra ideje fejlettebb operációs rendszerre váltani.

A szoftvercég menedzsere hangsúlyozta, hogy a Windows XP-hez már csak ezer napig, azaz 2014. április elejéig nyújt támogatást a Microsoft, ezt követően már nem fogják javítani egyetlen hibáját sem, ezért a szoftver feltörhetővé, kártevők könnyű prédájává válhat. Ráadásul "már van egy sokkal jobb operációs rendszer nála "- utalt Rose a Windows 7-re.