Magyarországnyi felhasználó lehet már a Google+-on

Vágólapra másolva!
Bár a keresőcég nem közöl információkat a tesztüzemben működő új közösségi oldalának felhasználóiról, statisztikai becslések szerint kedden már tízmilliónál is több regisztrált felhasználója lehet a Google+-nak.
Vágólapra másolva!

Egy családfák készítését biztosító szájt, a FamilyLink.com vezetője, Paul Allen statisztikai számításai alapján vasárnap már mintegy 7,3 millió felhasználó regisztrált a Google+-ra. Július 10-én, kedden várhatóan már tízmilliónál is több felhasználója lesz az egyelőre tesztüzemben működő szolgáltatásnak - adta hírül a CNet amerikai informatikai hírportál. Az oldal tesztelésének indulásakor csak korlátozott számú felhasználó érhette el a Google+-t, de mostanra már saját ismerőseiket is invitálhatják a rendszerbe a teszterek, ennek köszönhetően rendkívül gyorsan növekedni kezdett használóinak tábora.

A Microsoft társalapítójával nem azonos Paul Allen prognózisai szerint ha a meghívások lehetőségét a Google nem állítja le ideiglenesen, például kapacitásproblémák miatt, akkor a hét végére már húszmilliót is elérhet a Google+ felhasználóinak száma. A családfakutató oldalt működtető szakember egyébként a családnevek előfordulásának elemzésével készítette el a szolgáltatás felhasználói számának megbecsülését: az adott nevek statisztikákban rögzített népszerűségét vetette össze a regisztrált felhasználókról nyert adatokkal, és különböző súlyozásokat alkalmazott a nemzetközi tábor nagyságának megbecsüléséhez.

Forrás: [origo]

Bár ilyen rövid idő alatt egy Magyarország népességével megegyező nagyságrendű felhasználói bázis felépítése nem kis dolog, a rivális Facebookot világszerte jelenleg mintegy 750 millióan használják. A CNet szerint egy másik szakértő, Bill Gross, az Idealab nevű technológiai inkubátorház vezetője is arra számít, hogy a Google+ felhasználóinak száma sokkal hamarabb éri majd el a százmilliót mint annak idején a Facebook. Gross úgy véli, hogy az elkövetkezendő évek a közösségi szolgáltatások versenyével telnek majd, amelynek azonban a felhasználók lesznek a nyertesei, mert a cégeknek új funkciókat kell bevetniük majd kegyeikért.