Hackerek keltették Obama elnök halálhírét

Vágólapra másolva!
A Fox News amerikai hírcsatorna egyik Twitter-fiókján egyelőre ismeretlen hackerek tettek közzé egy olyan álhírt, amely szerint Barack Obama amerikai elnököt két lövéssel meggyilkolták.
Vágólapra másolva!

A Fox News politikai híreket közvetítő Twitter-fiókját törték fel hackerek a BBC brit közszolgálati médium szerint. Az ismeretlenek egy álhírt publikáltak a hírcsatorna nevében: "RENDKÍVÜLI HÍREK: @BarackObama-t meggyilkolták, a két golyó okozta seb túl súlyosnak bizonyult." Bár a hétfőn publikált üzenetről hamar kiderült, hogy csupán álhír, az órákkal később, e sorok írásakor is látható a Twitter.com/foxnewspolitics címen elérhető mikroblogban.

Forrás: [origo]

Az álhír és több másik bejegyzés publikálását egy The Script Kiddies nevet használó csoport vállalta magára. Ez az elnevezés a szlengben a kezdő, csupán mások által készített segédprogramokkal támadni képes hackereket jelenti. Májusban az amerikai közszolgálati tévécsatorna honlapját törték fel hackerek, akik a portálon egy olyan álhírt tettek közzé, amely szerint a tizenöt évvel ezelőtt lelőtt rapper, Tupac Shakur ma is életben van.