Elnézést kért morbid Winehouse-tweetjéért a Microsoft

Vágólapra másolva!
Maga a cég is snassznak tartotta, ezért elnézést kért a netezőktől a Microsoft azért a bejegyzésért, amelyet Amy Winehouse halála kapcsán publikáltak az Xbox 360 konzol hivatalos brit Twitter-fiókján.
Vágólapra másolva!

A @Tweetbox360 nevű Twitter-fiókot a Microsoft brit pr-részlege üzemelteti, és az Xbox 360 játékkonzollal kapcsolatos híreket publikálnak rajta. Hétfő délelőtt a fiókban rövid felhívás jelent meg, amely magyar fordításban így fest: "Emlékezz Amy Winehouse-ra a remek Back to Black című albumának letöltésével a Zune zeneboltból!"

A twitterezők közül sokan ízléstelennek és morbidnak találták az üzenetet, amelynek közzétételét után egy órával a Microsoft brit pr-osai is elnézést kértek. Fogalmazásuk szerint nem kereskedelmi céljaikat szolgálta az üzenet, valóban komoly veszteségnek tartják a fiatal énekesnő tragikus halálát és részvétjükről biztosítják Amy Winehouse családját. Ugyanakkor más twitterezők felhívták a figyelmet arra is, hogy az Apple ugyancsak kampányt indított iTunes nevű zeneboltjában "Emlékezzünk Amy-re" címmel. Az énekesnő halálát követően második, Back to Black című albuma az eladási listák élére került az iTuneson.