Vágólapra másolva!
Anonplus néven anonim közösségi oldal fejlesztésébe fogott az Anonymous hacktivista csoport. A terv az után született meg, hogy számos tagjukat törölték a Google+-ról, a Facebookról és a Twitterről.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous védjegyeivel van tele az Anonplus.com oldal, közösségi hálózatként azonban még nem működik. Az ismertető szöveg forradalmi cenzúra és félelem nélküli közösséget ígér. Azt még a fejlesztők sem tudják, hogy mikor készül el az első használható verziója az Anonplusnak, valószínűleg több hónapra lesz szükségük, míg az első, alfa állapotú oldallal jelentkezni tudnak.

Egy élettel teli fejlesztői fórumot azonban már létrehozott a csoport. Az Anonplus fórumain nemcsak a közösségi oldal tervezgetésével foglalkoznak, hanem nyílt forrású oktatásról és a jövőbeli támadásaikról is fantáziálnak. A fórumnak jelenleg száznegyven tagja van, ám egyszerre csak 8-10 ember olvassa az oldalt.

Forrás: [origo]
Guy Fawkes maszkos figurából már nincs hiány az Anonpluson

Az anonimitás a legnagyobb kihívás, ami a közösségi oldal tervezőire vár. Az iWiW-en vagy a Facebookon természetesnek számít, hogy a felhasználó a nevével van jelen, azonosíthatóan. Az Anonplusban azonban megőrizhetik majd névtelenségüket a regisztrálók, sőt arra se fogja ösztönözni a felhasználókat a lap, hogy személyes adatokkal töltsék fel a profiljukat.

A projekt elindítását a szokásos retorikájával jelentette be az Anonymous szóvivője. A csoport szerint a netezők birkának nézése véget ért, az internet megszűnik a cégek és kormányok által üzemeltetett börtönnek lenni. Már csak azt kell kivárni, hogy el is készüljön a nagy szavakkal beígért lap.