A felhőbe tereli a vállalkozásokat a Microsoft

Vágólapra másolva!
Már nemcsak tesztverzióban érhető el a Microsoft számítási felhőre támaszkodó  irodai programja. Az Office 365-öt tavaly ősz óta tesztelhették a kiválasztott vállalatok, most azonban bárki előfizethet rá.
Vágólapra másolva!

Negyven országban lehet előfizetni az Office 365 csoportmunkaszoftverre. A csomagot választók megkapják az asztali gépekre telepíthető irodai programokat, ám mentéseik, közös adataik a Microsoft számítási felhőjében tárolódnak. A dobozos szoftverektől eltérően az Office 365-re havonta lehet előfizetni. A csomag kis- és középvállalkozásoknak havi 5,25 euróba kerül felhasználónként, a nagyvállalatok pedig több szolgáltatási szint közül válogathatnak eltérő tarifákért. Az Office 365 harminc napig tesztelhető ingyenesen.

A Microsoft nem az otthoni felhasználóknak vagy az ingyenes Google Dokumentumok konkurenciájának szánja az Office 365-öt. A Google fizetős szolgáltatáscsomagjával - amely felhasználónként öt dollárba kerül - azonban versenyre kelhet az adatokat a felhőben tartó, a világ bármely pontjáról használható Office.

A Microsoft 2010 októberében mutatta be az Office 365 csomagot, ám ekkor még csak pár ezer kiválasztott ügyfél érhette el. A nyilvános, bárki által tesztelhető verzióra még fél évet kellett várni.