Honlapokra is felkerül a Google lájkgombja

Vágólapra másolva!
A Google +1 gombja eddig csak a cég webkeresőjének találati oldalán volt elérhető, júniustól azonban már az első honlapokon is megjelenik, így cikkeket, blogbejegyzéseket, fotókat és videókat is lehet vele "lájkolni" a Faceboook Tetszik gombjához hasonló módon.
Vágólapra másolva!

A Facebook még tavaly tette elérhetővé a Tetszik, angolul Like nevet viselő gombokat, amelyeket a honlapok, blogok gazdái beépíthetnek oldalaikra, így a látogatók egyetlen kattintással megoszthatják ismerőseikkel a nekik tetsző cikkeket. A Google idén márciusban indította el hasonló szolgáltatását, a +1 gombot, amely azonban eddig kizárólag a cég webes keresőjének találati oldalán volt elérhető, de csak fokozatosan vezetik be a felhasználóknál, így még nagyon kevesen használják.

A Google hivatalos blogján jelentette be, hogy júniustól a "nagyon cool dolgok digitális rövidítésének" számító +1 gombok megjelennek az első honlapokon is. A vállalat saját szolgáltatásai, így például a YouTube, a Blogger vagy Android Market mellett tizenegy ismert angol nyelvű szájton, többek közt a TechCrunchon, a Mashable-ön, a Bloombergen, a Reutersen és a Washington Poston, illetve a Best Buy áruházlánc webboltjában fognak elsőként feltűnni a gombok. A Google honlapján bárki megnézheti, hogy miként illesztheti be saját oldalára a +1 gombokat.

Így működik a +1 gomb

A +1 gombok segítségével a Google szolgáltatásait használók böngészés közben láthatják, ha egy-egy termék vagy írás, esetleg videó elnyerte ismerőseik tetszését, illetve azt is megnézhetik, hogy egy-egy tartalom mekkora sikert aratott más felhasználók körében.