Google: túl az egymilliárd látogatón

Vágólapra másolva!
A világ népességének egyhetede járt a Google-on májusban. Több mint egymilliárdnyian látogatták meg a keresőóriás lapjait a comScore forgalomszámláló cég szerint.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a Google a világ leglátogatottabb oldala, a számok nagysága azonban bárkit meg tud döbbenteni. A comScore forgalomszámláló szerint a keresőóriás lett a világ első szolgáltatója, amelynek forgalma meghaladta a havi egymilliárd látogatót. A comScore szerint az internet furcsa fordulata, hogy a Google-kereső - és a Google által üzemeltetett szolgáltatások - lépték át először az egymilliárdos határt.

A dobogó második lépcsőjén a Microsoft webbirodalma áll. A comScore szerint a szoftvercég oldalait több mint kilencszázmillióan nézték meg május hónapban. A Facebooknak csak a harmadik hely jutott a látogatók száma alapján. A legnépszerűbb közösségi oldalt 714 millióan nézték meg májusban. A közösségi oldal nézettsége az egy évvel korábbihoz képest harminc százalékkal nőtt, ráadásul itt töltötték a legtöbb időt a netezők.

A comScore kétmillió netezőtől gyűjt adatokat, ezek alapján számolja ki becsléseit. Az adatsorokat a tartalomszolgáltatóktól kapott statisztikai adatok alapján finomítják. Bár a legtöbb netes szolgáltató együttműködik a a comScore-ral, a Google azok között van, amelyek nem adnak statisztikát a mérőcégnek.