Tizenkét órát bírhat egy töltéssel az Amazon tabletje

Vágólapra másolva!
A Kindle nevű e-könyv-olvasót árusító online áruház az idén egy belépőszintű kétmagos és egy prémium kategóriás négymagos lapkával szerelt, Androidot futtató táblaszámítógépet fog piacra dobni.
Vágólapra másolva!

A Boy Genius Report nevű technológiai blog értesülései szerint e-tinta képernyőt használók elektronikuskönyv-olvasója mellett az Amazon hamarosan Google Androidot futtató táblaszámítógépeket is árusítani fog. Ezekről egyelőre csak azt tudni, hogy a Coyote és a Hollywood kódnéven hivatkozik rájuk a cég, az viszont még nem ismert, hogy ezeket mekkora képernyőkkel szerelik fel.

A blog információi szerint a Coyote belsejében egy kétmagos Nvidia Tegra 2 lapka lesz, míg drágábbik társában egy új, négymagos, Kal-El kódnevű processzor munkálkodik majd. Az Nvidia korábban úgy nyilatkozott, hogy a Kal-El lapkával szerelt táblagépek akár 12 órás folyamatos üzemre is képesek lesznek, emellett nagy felbontású tartalmakkal is könnyedén elboldogulnak. A lapkagyártó szerint az első négymagos táblagépek augusztus tájékán kerülhetnek a boltokba, az ezekkel szerelt okostelefonok pedig karácsony körül érkeznek majd meg.

Az Amazon jelenleg csak a papírszerűen olvasható, monokróm képernyővel szerelt Kindle nevű e-könyv-olvasókat árusítja, bár online könyvesboltját androidos tabletekről és okostelefonokról is el lehet érni, nemrég pedig saját alkalmazásboltot indított. A meg nem erősített pletykák szerint az Amazon jelentős mértékben saját igényei szerint testreszabott, például egyedi kezelőfelülettel ellátott Android szoftverrel fogja árusítani a táblagépeit.