Lekapcsolták Zuckerberg névrokonának Facebook-fiókját

Vágólapra másolva!
A közösségi oldal alapítójának névrokonáról az üzemeltetők azt hitték, hogy valaki csak viccből hozott létre egy hamis fiókot a Facebookon.
Vágólapra másolva!

A Wishtv.com híre szerint Mark S. Zuckerberg egy indianapolisi ügyvéd, akinek fiókját a Facebook hétfőn megszüntette - mivel azt hitték, hogy egy kamu felhasznáról van szó, aki a közösségi oldal alapítójának akarja kiadni magát. Az alapító névrokonát egy hibaüzenet fogadta, amikor be akart lépni Facebook-fiókjába, és órákon át sikertelenül próbálta igazolni az üzemeltetőknek, hogy adatlapja legitim, és nam akar senkit átverni. Az ügyvéd később barátainak is magyarázkodni kényszerült, sokan közülük ugyanis azt hitték, hogy megsértődött rájuk, és törölte őket az ismerősei közül - nyilatkozta a lapnak Zuckerberg.

A jogász az amerikai hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy már regisztrálnia sem volt egyszerű a Facebookra a névazonosság miatt. Amikor két évvel ezelőtt csatlakozni akart az oldalhoz, el kellett küldenie jogosítványának és születési anyakönyvi kivonatát, hogy igazolja, valóban nem hamis fiókot akar létrehozni. Ez az ügyintézési procedúra pedig négy hónapig tartott, és csak azt követően engedték létrehozni fiókját a szájt üzemeltetői, hogy jogi lépésekkel fenyegette meg őket.

Két éven át semmilyen problémája nem volt felhasználóként a Facebookon egészen eddig a hétig, amelynek az elején fiókját váratlanul deaktiválták a közösségi oldal üzemeltetői. Az alapító névrokona azt találta problémásnak, hogy a szájt nem rendelkezik közvetlenül hívható vagy felkereshető ügyfélszolgálattal, csak webes űrlapokon keresztül lehet felvenni a kapcsolatot működtetőivel, ami megnehezíti az ügyintézést. Az indianapolisi Zuckerberg fiókját is csak azt követően állították helyre, hogy a hírekből a cég tudomást szerzett az esetről, ezt követően a Facebook elnézést kért a tévedéséért.