Nyárra ér Európába a Lenovo táblagépe

Vágólapra másolva!
Táblagéppel jelenik meg Kínában a Lenovo. A legújabb Android operációs rendszert futtató LePad nyáron érkezhet meg Európába.
Vágólapra másolva!

Kínát akarja először bekebelezni androidos tabletjével a Lenovo. A LePadet e héttől vásárolhatják meg a cég szalonjaiban a kínai érdeklődők, a nemzetközi értékesítésre viszont júniusig várni kell.

A 10,1 colos kijelzővel rendelkező, 16 gigabájtos tárkapacitással és vezeték nélküli internetkapcsolattal (Wi-Fi) piacra kerülő modell ajánlott fogyasztói ára 3499 jüan (100 ezer forint) lesz. A készüléket a januári CES szakkiállításon mutatták be először januárban, a kütyü már akkor is az Android 3.0-s Honeycomb változatát futtatta, amelynek felületét már a táblagépekre tervezték.

A Gartner piackutató szerint a hagyományos laptopok és netbookok rovására idén összesen 54,8 millió táblagép értékesítésére lehet számítani világszerte. A táblagépekbe vetett hitet mutatja, hogy a Lenovo külön részleget alapított a táblagépek, okostelefonok és szórakoztatóelektronikai feljesztéseknek. A csoportnak a most bemutatott táblagép az első terméke.