Melegek tiltakoznak egy iPhone-szoftver ellen

Vágólapra másolva!
Nyolcvanezren nyújtottak be petíciót az Apple-höz, hogy távolítsák el az App Store-ból egy homoszexualitást ellenző keresztény szervezet szoftverét.
Vágólapra másolva!

A nagyszabású tiltakozó akció az Exodus International mobilos alkalmazása miatt robbant ki, a szervezet ugyanis azt vallja, hogy a melegeket "ki lehet gyógyítani" a homoszexualitásból a vallás erejével - írja a Guardian brit napilap online kiadása. Az iPhone-szoftver a szervezet eseménynaptárát és multimédiás anyagait teszi elérhetővé kompakt formában, amelyek a honlapján is megtalálhatók.

A szoftver néhány nappal ezelőtt jelent meg az App Store-ban, és a meleg jogvédő szervezetek szerint az Apple meleg és leszbikus felhasználóinak jelentős része számára sértő, hogy a cég ilyen alkalmazást is beenged az okostelefonjára. A szoftver eltávolításáért már több mint nyolcvanezren írtak alá petíciót, de a cég erre mindeddig nem reagált.

Az App Store-ból a cég februárban távolított el egy másik vallási alkalmazást, amelyben a homoszexualitást mint bűnt lehetett bevallani. Akkor mindössze nyolcezren tiltakoztak az alkalmazás ellen.