Már idén megjelenhet az első windowsos Nokia

Vágólapra másolva!
A Nokiánál már gőzerővel dolgonak a Windows Phone 7-tel működő új okostelefonokon, és az új vezérigazgató szeretné, ha még idén megjelenhetne az első modell.
Vágólapra másolva!

Stephen Elop, a finn mobilgyártó tavaly ősszel kinevezett új vezérigazgatója szerint már idén év végén megjelenhet a Nokia első Windows Phone 7-es mobilja - írja a Reuters. A cégvezető korábban 2012-re tette az új operációs rendszerrel működő készülékek megjelenését.

Elop a hírügynökségnek nyilatkozva cáfolta azokat a pletykákat is, hogy a Microsoft felvásárolná a Nokiát. A redmondi szoftvercéggel kötött megegyezést az elkövetkezendő hónapokban véglegesítik, de ha felvásárlásról lenne szó, nem állnának úgy, hogy akár már idén debütálhat az első új modell - mondta a vezérigazgató. Elop azt is elmondta, hogy nem tervez további változtatásokat a cég felső vezetésében.

A Nokia abban a reményben pártolt át a Microsoft mobilos operációs rendszeréhez, hogy annak segítségével fellendítheti okostelefon-eladásait, elsősorban az amerikai piacon, ahol korábbi, symbianos készülékei nem voltak sikeresek. A cég bevételeinek több mint fele a hagyományos készülékekből származik, miközben világszerte az okostelefonok eladásai és az ebből, illetve az okostelefonos szoftverekből, szolgáltatásokból származó bevételek növekednek a legintenzívebb ütemben.