Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kitiltanák az elítélteket a Facebookról

Vágólapra másolva!
Dél-Karolinában hamarosan bűncselekménynek számíthat az, ha elítéltek közösségi oldalakat használnak, de azt is büntetnék, ha valaki egy börtönben tartózkodó ember nevében frissítené kintről a Facebook-profilját.
Vágólapra másolva!

Wendell Gilliard helyi képviselő egy olyan törvénytervezetet nyújtott be Dél-Karolinában, amelynek értelmében bűncselekménynek számítana, ha egy elítélt a Facebookot, Twittert vagy egyéb közösségi oldalt használ szabadságvesztésének letöltése alatt. Emellett azt is büntetnék, ha valaki egybörtönlakó nevében készíttet vagy működtet profilt.

Dél-Karolina szövetségi államban az áldozatok érdekében akarják bevezetni a szigorítást, amely a tervek szerint 500 dolláros - vagyis közel százezer forintnak megfelelő - pénzbüntetéssel, és büntetésének harminc napos meghosszabbításával sújtaná a börtönből facebookozókat.

A szigorítás támogatói azt akarják elérni, hogy a veszélyes bűnözők ne használhassák a közösségi portálokat további bűncselekmények szervezésére, illetve áldozataikat se zaklathassák többé. A törvénytervezet ellenzői szerint ezzel sérülne elítéltek szabad véleménynyilvánításhoz való joga, az áldozatok viszont azzal érvelnek, hogy a külvilággal való kommunikálásra továbbra is rendelkezésre áll a toll és a papír.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről