Feloldották a Playstation 3 uniós behozatali tilalmát

Vágólapra másolva!
A hágai bíróság feloldotta a Playstation 3 játékkonzolok Európai Unióba való behozatali tilalmát, amit az LG Sony elleni beadványa miatt hoztak tíz nappal ezelőtt.
Vágólapra másolva!

A Playstation 3 EU-s importtilalma így csak másfél hétig tartott a Wall Street Journal beszámolója szerint. A holland vámhatóság több tízezer darab játékgépet foglalt le a kikötőkben az LG és a Sony szabadalmi jogvitája miatt.

Az LG ugyanis beadvánnyal fordult a hágai bírósághoz, amelyben az importtilalmat kérte arra hivatkozva, hogy a Sony játékgépei általuk levédett technológiákat használnak a Blu-ray-lejátszókban. A koreai vállalat erre hivatkozva az USA-ban is megpróbálta elérni a Playstation 3 és bizonyos Bravia televízió-típusok behozatalának leállítását.

A Sonynak ugyan egyelőre nem kell számolnia azzal, hogy a bevételei csökkennek az importtilalom miatt, de ha a bíróság végül az LG javára ítél a perben, a japán gyártónak minden egyes eladott konzol után részesedést kell majd fizetnie. A Playstation 3-ból eddig több mint ötvenmillió példány kelt el világszerte.

A két elektronikai vállalat között nem ez az egyetlen jogvita. A Sony az USA-ban indított pert az LG miatt, mivel állítása szerint annak okostelefonjaiban használtak fel általa levédett tecnhológiákat. A Sony ezért az LG-telefonokat próbálta meg kitilttatni az amerikai piacról.