Beszélő törpével helyettesítenék a mobilt

Vágólapra másolva!
Leginkább játékbabára hasonlít, és az emberi bőrhöz hasonló tapintása van annak a mobiltelefonnak, amelyet japán kutatók fejlesztettek ki azért, hogy emberibbé tegyék a kommunikációt.
Vágólapra másolva!

A fehér, stilizált végtagokkal rendelkező készüléket Elfoidnak nevezték el a japán Advanced Telecommunications Research Institute International nevű szervezet kutatói. Miért jó, ha egy mobiltelefon embert formál? Alkotói szerint azért, mert emberibbé teszi a kommunikációt, egy játékbabához hasonló készülékhez másképp beszélnek használói mint egy hagyományos telefonhoz.

Ezt a készüléket nem a hagyományos módon, a fülhöz emelve kell használni, hanem az arc előtt kell tartani. A megoldás akkor működik optimálisan, ha a hívott fél is egy hasonló készülékkel rendelkezik, ekkor ugyanis a társalgó felek mondadója úgy hallatszik, mintha az apró figura mondaná. A speciális készülék ugyanis szenzorai segítségével nem csupán a hangot, hanem használója arckifejezését, fejmozgásait is közvetíteni tudja.

Mikrofonja a bábú lábában, hangszórója pedig a fejében van, melle tájékára pedig egy ledet szereltek, amely kéken világít, ha a telefon aktív használatban van, és pirosan, amikor készenléti üzemmódba kapcsol. Fotókat az IEEE Spectrum oldalán lehet megnézni a készülékről, amely egyelőre csak egy kísérleti modell, és kicsi a valószínűsége annak, hogy valaha is a boltokba kerül.