Bon Jovi szerint Steve Jobs ölte meg a zeneipart

Vágólapra másolva!
Jon Bon Jovi amerikai rocksztár az Apple alapítóját vádolja azzal, hogy cége digitális zeneszolgáltatásával, az iTunesszal kinyírta a zeneipart. 
Vágólapra másolva!

A zenész a Sunday Times Magazine-nak úgy nyilatkozott, hogy személyesen Steve Jobsot, az Apple alapítóját tartja felelősnek a zenepiar megöléséért. Jon Bon Jovi legfőképpen a fizikailag megfogható albumokat - a bakelitet és a CD-t - hiányolja, a digitális letöltések megjelenése szerinte kiölte a zene varázsát.

"A mai gyerekek nem tudják, hogy milyen az, amikor az ember felveszi a fejhallgatót, feltekeri a hangerőt, és a borítóval a kezében belefeledkezik egy albumba. Vagy amikor egy lemezt a borítója alapján választottunk ki anélkül, hogy belehallgattunk volna. Istenem, azok varázslatos idők voltak! Mi történt? Steve Jobs személyesen felelős a zeneipar haláláért" - olvasható a cikkben.

Azt a vezetéknevét viselő zenekar frontembere nem fejtette ki, hogy miért pont az Apple első emberét, és nem mondjuk az illegális letöltőszájtokat. Ráadásul a digitális zeneértékesítés nem ennek a cégnek a találmánya, bár jelenleg kétségkívül az iTunes a legnépszerűbb online zenebolt a világon.