Facebookozás miatt küldték el a nővért a kolostorból

Vágólapra másolva!
Felettesei szerint túl sok időt töltött facebookozással az "Internet nővér" becenéven is emlegetet spanyol apáca, akinek távoznia kell a kolostorból, ahol harmincöt éve élt.
Vágólapra másolva!

Maria Jesus Galan nővér a toledói Santo Domingo el Real nevű Domonkos-rendi kolostorban élt, ahol tíz évvel ezelőtt engedélyezték a számítógép és az internet használatát annak érdekében, hogy az ott élő apácáknak kevesebbszer kelljen a külvilágban tevékenykedniük. A nővér szerint az interneten keresztül például bankolni tudtak, és az online ügyintézés számos felesleges utazástól kímélte meg a rend tagjait.

Az apácatársai körében "Internet nővér" néven emlegetett asszony a rend archívumát kezdte el digitalizálni, hogy aztán közkinccsé tegye a világhálón. Tevékenységét a spanyol kormányzat jutalmazta, híressé válását követően pedig jelentős számú Facebook-ismerősre is szert tett - írja a CNet.

A közösségi oldalon szerzett túl nagy népszerűsége miatt azonban a nővérnek el kellett hagynia a kolostort, ott ugyanis elsősorban önelemző, magába forduló életmódot élnek, a külvilággal való minél kevesebb kapcsolat felvételére törekszenek. Apácatársai szerint Maria nővér facebookos népszerűsége "ellehetetlenítette az életet a zárdában", bár a rend hivatalosan nem kommentálta távozását, amelyről a Facebookon számolt be, ahol rengetegen biztosították támogatásukról.

Az apáca most az édesanyjával él, Facebookon pedig már hagyományos profil helyett rajongói oldalt működtet, ahol e sorok írásakor már több mint hétezer szimpatizánsa volt. Saját bevallása szerint Maria nővér nem tervezi, hogy másik kolostorban folytassa életét, ehelyett arra vágyik, hogy felkeresse Londont és New Yorkot, a frissen visszanyert polgári élete által nyújtott szabadság keretében.