A T-Mobile adathálózata a leggyorsabb

Vágólapra másolva!
Magyarországon a T-Mobile-é a leggyorsabb szélessávú mobil adathálózat. A felhasználók átlagosan 2,4 Mps-mal tölthetnek le, és 818 kbps sebességgel továbbíthatnak adatot az internet felé a T-Mobile hálózatában.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében készülő mérések legújabb, most közzétett adatai szerint a T-Mobile szélessávú mobil adathálózatán jellemzően 2,45 Mbps le- és 818 kbps feltöltési sebességet biztosít. Jellemzően 1 Mbps-mal nagyobb letöltési sebességet nyújt az előfizetőinek, mint a második helyezett mobilszolgáltató.

A hazai mobilszolgáltatók azonos, minden szereplő által elfogadott módszertant dolgoztak ki a szélessávú le- és feltöltési sebességek mérésére. Ennek köszönhetően a mobilszolgáltatók évente elvégzett méréseinek eredményei egymással összehasonlíthatók. Az évenkénti méréseket a szolgáltatók maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, és az összegzett adatokat megküldik az NMHH-nak, valamint saját honlapjukon is közzéteszik azokat. Az országban így ez az egyetlen olyan, a szélessávú mobilhálózatokra vonatkozó adatszolgáltatás, amely egységes, minden mobilszolgáltató és az NMHH által elfogadott mérési módszertanon alapul.

"A legújabb eredmények különösen érdekesek annak tükrében, hogy meglepetésünkre egyik versenytársunk hirdetéseiben igyekszik magához kötni a "leggyorsabb mobil adathálózat" minősítést. Meggyőződésem, hogy az ügyfelek tájékoztatása csak iparágon belüli, egységes, konszenzusos mérések alapján lehet pontos és hiteles. Az általunk hivatkozott, és a T-Mobile elsőségét bizonyító mérés ilyen" - hangsúlyozta a legújabb eredményeket értékelve Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese.

A T-Mobile évek óta versenytársait megelőzve, megbízhatóan 2 Mbps feletti garantált letöltési sebességet kínál ügyfeleinek a megjelölt, 3G/HSPA hálózattal lefedett területeken. A hazai mobilszolgáltatók közül emellett a T-Mobile egyedüliként vállal garantált le- és feltöltési sebességként 2 Mbps és 800 kbps értékeket vonatkozó általános szerződési feltételeiben, letöltés esetén például tízszer annyit, mint más hazai mobilszolgáltatók.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.