Szuper kijelzővel és kamerákkal érkezik áprilisban az iPad 2

Vágólapra másolva!
Szuper felbontással, elő- és hátlapi kamerával, valamint SD-kártya olvasóval fog rendelkezni az Apple áprilisban piacra kerülő iPad 2 táblagépe - állítja az Engadget informátora.
Vágólapra másolva!

Áprilisnál hamarabb nem fog napvilágot látni az iPad legújabb verziója - állítja az Engadget forrása. A technológiai blog informátora szerint az Apple tartja a 12 hónapos frissítési ciklust, és csak tavasszal hozza ki táblagépének legújabb változatát. A kütyü a szokásoknak megfelelően vékonyabb és könnyebb lesz elődjénél, és az iPhone 4-ben található Retina Displayhez hasonló nagyfelbontású kijelző kerül bele.

A korábbi pletykáknak megfelelően elő- és hátlapi kamerát is kap az új iPad, így a fotózás mellett Facetime hívásokra is lehet majd használni a táblagépet. Az informátor szerint az Apple megpróbálja kiszolgálni a fotósokat, SD-kártya olvasó is kerül a táblagépre.

Forrás: [origo]
Véknyabb és könnyebb lesz az iPad 2 (fotó: Engadget)

Fontosabb újítás, hogy az áprilisban bemutatandó iPad-be a GSM és az Amerikában elterjedt CDMA hálózatot egyaránt használó chipset kerül. A lapkák új forrásból származnak, a CDMA-s iPhone 4 rádiós alkatrészeit gyártó Qualcomm szállítja őket az Apple-nek. Ha a pletykák igazak, a mobilnetes táblagépet nemcsak a cég eddigi partnerénél, az AT&T-nél lehet majd megvenni, hanem nagy riválisa, a Verizon is árusítani fogja.

Még többet kell várniuk a rajongóknak az iPhone 5-re. A készülékről egyelőre csak annyit tudott az Engadget informátora, hogy a dizájnja ismét változik, és új processzort kap. Az A4-et az Apple házon belül tervezett kétmagos processzora, az A5 váltja, amely a Cortex A9 ARM processzorra épül. Az iPadhez hasonlóan az iPhone 5 is egyszerre tudja kezelni az amerikai és az európai mobilhálózatokat.