Minőségi mobilszoftvereket ígér az Amazon Appstore

Vágólapra másolva!
A fejlesztők már elkezdhetik beküldeni a szoftvereiket az Amazon.com okostelefonos e-boltjába, amelyiken keresztül minőségellenőrzésen átesett androidos szoftvereket lehet majd megvásárolni.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb könyváruháza, amelyben már sok minden megvásárolható az elektronikai cikkektől a háztartási termékekig, az androidos szoftverekre is kiterjeszti kínálatát. Az Amazon Appstore-ban azonban, az androidos okostelefonokon megszokott módszerrel ellentétben, csak minőségellenőrzésen átesett szoftvereket lehet majd megvásárolni.

A Google ugyanis rendkívül szabados szolgáltatásként indította el a saját okostelefon-platformjára szánt letöltőközpontot: ott csupán a felhasználók értékelnek, ennek köszönhetően a 200 ezer címből álló szoftverválasztékban gyakran nehéz válogatni. Az Amazon saját szolgáltatásával garantálja, hogy a felhasználók több mobiltípusok és Android-verzión kipróbált, biztosan jól működő alkalmazásokat kapnak.

Az Amazon Appstore-nak egyelőre csak a fejlesztői portálja indult el, ahol a szoftverkészítők elküldhetik munkájukat jóváhagyásra, ami a webáruház üzemeltetőinek ígérete szerint mindössze egy hetet vesz majd igénybe. Az Amazon évi 100 dollárt kér a szoftverfejlesztőktől azért, hogy katalógusában szerepeltesse a programjaikat, ami négyszerese az Android Market regisztrációs díjának, és az Apple App Store-hoz hasonlóan 30 százalékos jutalékért árulja majd azokat.

Az amazonos letöltőközpontnak meglehet az az előnye is, hogy a hazai felhasználók is előbb használhatják majd szoftvervásárlásra, mint a Google-féle hivatalos Android Marketet, amiből jelenleg magyar bankkártyával nem lehet vásárolni. Az Amazon.com-on viszont régóta feladhatók magyarországi rendelések, és az Amazon Appstore-ja a webáruházba szóló érvényes regisztrációval és fizetési móddal is működik majd.