Meztelenképekre vadászott a facebookos hacker

Vágólapra másolva!
Hat év börtönt is kaphat az a kaliforniai férfi, aki a Facebookról összeszedett adatok alapján törte fel nők postafiókját. George Bronk meztelenképek után kutatott a levelesládákban, ha pedig talált valamit, azt elküldte az áldozat összes ismerősének.
Vágólapra másolva!

A támadó nem elégedett meg a címlistában szereplő összes címmel, ámokfutását a facebookos jelszó lenullázásával folytatta. Miután bejutott a közösségi oldalra, ott is megosztotta a postaládából összeszedett fotókat. Arra is volt példa, hogy a fotókkal újabb képek küldésére próbálta kényszeríteni áldozatát a férfi.

A kaliforniai fiatalember nem bámulatos hackerképességeivel jutott be a levelesládákba. Előbb olyan nőket keresett, akik Facebook-oldalukon megadták e-mail címüket, majd a falra írt bejegyzéseik alapján megpróbálta kitalálni az elfelejtett jelszó visszanyerésére szolgáló emlékeztető kérdés válaszát. A postafiók birtokában már egyszerűen be tudott jutni a közösségi oldalakra is, hiszen azoknak jelszófrissítő leveleit is el tudta olvasni. Bronk számítógépekbe való betörés, megszemélyesítés és gyermekpornográfia birtoklásának vádjaival áll bíróság elé március tizedikén. Tetteiért akár hatéves börtönbüntetést is kaphat.

Két áldozat és Bronk védője egyaránt a Facebookot okolják a történtekért. A megzsarolt nők szerint a közösségi oldal és az e-mail szolgáltatók nem tettek meg mindent a biztonságukért. Az elkövető ügyvédje szerint azért felelős a Facebook, hogy nem bukott le hamarabb Bronk.