Magyarok nyerhetik a független játékok Oscarját

Vágólapra másolva!
Magyar játék is versenyez a Las Vegasban megrendezett független fejlesztők versenyén. A Fortix 2 játék nemcsak hazánkat, de egész Kelet-Európát egyedül képviseli a százezer dolláros Las Vegas-i versenyen.  
Vágólapra másolva!

Öt független fejlesztésű, nagy kiadó által nem támogatott játékkal szerepel egy mezőnyben a Fortix 2 nevű magyar területfoglalós játék. A Nemesys stúdió programjában a játékos egy lovaggal foglal el minél nagyobb darabokat a tornyok által védett, sárkányok által őrzött földből.

A mesekönyvek küllemét idéző játékot fejlesztő csapat bizakodva várja a versenyt, bármennyire kemény is a mezőny. "Annak nem örültem, hogy a hat évig fejlesztett Limbo is indul ezen a versenyen, mert az 2010 nagy játéka volt, és elvitt minden díjat" - mondta Józsa Szabolcs, a Nemesys Games vezetője az [origo]-nak. A versenytől azt várják, hogy az alig ötéves stúdiót megismerik a nyugati nagy kiadók is. "Három éve még elképzelhetetlen volt, hogy az Atarival leüljünk tárgyalni, tavaly viszont többször is sikerült. Lehet, hogy az Indie Game Challenge után sikerül az Electronic Artsszal is beszélni" - mondta Józsa Szabolcs.

Régi ötlet friss megközelítéssel

A Fortix a Qix nevű egyszerű területfoglalós játékra épül, de míg abban csak egy amorf, többszínű ellenség elől kellett menekülni, addig a magyar játék tele van izgalmas tárgyakkal. Amíg a játékos be nem kerítette a térképen található ágyútornyokat, szörnyeket, harcosokat, addig folyamatos veszélyben van. Az ellenfeleknek nem is kell a játékos által irányított figurát eltalálni, elég, ha az általa húzott vonalat keresztezi egy ágyúgolyó, máris veszített egyet az életei közül.

Forrás: [origo]
A sárkány ellenünk van, a katapult viszont segítheti a harcunkat

A versenyen szereplő Fortix 2 azok számára is tartalmaz újdonságokat, akik már az első verzióval is játszottak. Az új verzió jelentős ráncfelvarráson ment keresztül, míg az első Fortix a régi térképeket, ódon kódexeket idézte, addig az új variáns színes és vidám, mint egy mesekönyv. Emellett új pályaelemek, a pályán megszerezhető kulcsokkal kinyitható kapuk, és elfoglalásuk esetén szörnyeket kibocsátó épületek is kerültek a programba.

Várni kell még a megjelenésre

A mostani versenybe bekerült Fortix 2 első részét akár most is megvásárolhatják az érdeklődők a Steam digitális játékboltban. A csapatnak vegyesek a tapasztalatai a digitális terjesztéssel - mondta Józsa -, az eladások kezdetben jól mentek, ám ahogy a program lekerült a címlapról, szinte teljesen eltűntek a vásárlók. A Nemesyshez hasonló kis fejlesztőcégeknek még így is remek lehetőség a Steam.

Forrás: [origo]
Artalom földjét kell visszafoglalnunk a játékban

A Fortix 2 csak az Indie Game Challenge után jelenik meg, az viszont már nyilvános, hol lehet majd megvenni a játékot. Biztos, hogy PC-t használók a Steam digitális játékboltból letölthetik a Fortixot, a Playstation-tulajdonosok pedig a Playstation Networkről vásárolhatják meg. A verseny eredményétől függetlenül a stúdió az összes digitális játékboltba be akarja juttatni termékét az Xbox Live független játékoknak fenntartott boltjától az iPad szoftverboltjáig - mondta Józsa.

A Fortix 2-re feburár 11-éig lehet szavazni az indiegamechallenge.com oldalon. A nyertes csapat a dicsőség mellett százezer dolláros nyereménnyel is gazdagodik.