Egymilliárd mobilnetező lesz 2011 végére

Vágólapra másolva!
Ugrásszerű növekedésnek fog indulni 2011-ben a mobilinternet-használat állítják az Ericsson elemzői. A telefonokat és hálózati eszközeket is gyártó vállalat szerint idén a felhasználók száma átlépi az egymilliárdot.
Vágólapra másolva!

2010-ig kellett várni, hogy a mobilnetezők száma meghaladja a félmilliárdos határt, ám az Ericsson szerint a millárdos határ átlépése még idén megtörténhet. A felhasználók számának megduplázódását az egyre terjedő okostelefonoktól, a táblagépektől és az olcsó laptopoktól várják az elemzők.

Az egyre növekvő adatforgalom miatt a mobilszolgáltatók és az infrastruktúrát szállító cégek is egyre nagyobb bevételekre számíthatnak. A legnagyobb növekedésre Ázsiában és Észak-Amerikában lehet számítani. Az előbbi négyszázmilliós, az utóbbi kétszázmilliós piac lesz 2011 végére.

A cég távlati becslései még optimistábbak. A jóslat szerint 2015-re a 3,8 milliárd mobil szélessávot használó előfizető lesz világszerte, a növekedés pedig tovább fog gyorsulni. Az infrastruktúra-szállítók abban reménykednek, hogy a növekvő igény a film streamelésre és a mobilnetes játékokra arra készteti a szolgáltatókat, hogy fejlesszenek hálózatukon.