A Sony leáll a kazettás walkman gyártásával

Vágólapra másolva!
A japán szórakoztatóelektronikai gyártó 31 év után megszünteti az első hordozható zenelejátszó-típus gyártását.
Vágólapra másolva!

A világ nagy részén már az audiokazettától is rég elbúcsúztak a vásárlók, de a Sony szép csendben továbbra is gyártotta a kazettás sétálómagnókat, aminek most vége. A cég áprilisban szállította le az utolsó készleteket a forgalmazóknak, és bejelentette, hogy már nem gyárt többet a hagyományos Walkmanekből - írja a TechCrunch.

Forrás: Sony
A legendás TPS-L2

Az első hordozható zenelejátszónak számító eszköz ezzel majdnem 31 és fél évet élt eredeti gyártójánál: a cég 1979 július elsején dobta piacra az első modelljét, a TPS-L2-t Japánban. Ugyan a gyártó már minden hordozható modelljét Walkmannek nevezi, valószínűleg aligha akad olyan ember a Földön, akinek a walkman szót hallva ne egy kazettás készülék jutna az eszébe. A magyar nyelvbe is a kisbetűvel írt, köznevesült márkanév vonult be, mint minden hasonló készülék megnevezése.

A Sony története során összesen 200 020 000 darabot szállított le a hagyományos, kazettás walkmanekből, és noha ezeket már szinte teljesen kiszorították az újabb változatok, a Walkman márkanév alatt árult mp3-lejátszók mellett a cég egyelőre továbbra is gyárt CD- és minidisc-lejátszókat, amelyek kelendőek Ázsiában és a Közel-Keleten.