Előfizetésért is adja majd az Office-t a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Microsoft irodai szoftvercsomagját előfizetésért cserébe is használni lehet majd, a legolcsóbb változatot csak a weben.
Vágólapra másolva!

A Microsoft havi 6 dolláros előfizetési díjért adja majd az Office legolcsóbb változatát, ami kizárólag webes szoftverekből áll majd, de a hagyományos, telepített szoftvereket is elő lehet fizetni majd a drágább csomagokban - jelentette be a vállalat tegnap a Cnet szerint. A redmondi szoftvercég a Google irodai szoftvercsomagjának, a Google Docsnak, vagy magyar nevén Dokumentumoknak állít konkurenciát az új, Office 365 nevű ajánlatával.

A cég korábban Business Productivity Online Suite-nak nevezte a webes szoftvercsomagot, amit most abban a reményben kínál új néven, hogy így még több vállalkozást csábíthat majd a használatára. A Microsoft hagyományos Office-alkalmazásaiból az Office 2010 fejlesztésével párhuzamosan készült webes változat is.

A Microsoft először csak pár ezer kiválasztott ügyfelének teszi elérhetővé az Office 365-öt, és a jövő évben indul el a nyilvános, bárki által előfizethető szolgáltatás. A nagyvállalatoknak alkalmazottanként 2-27 dollárjába kerülhet majd a teljes Office és a Microsoft-féle e-mailszolgáltatás, míg a Google fejenként évi 50 dollárért adja saját webes szoftvercsomagját a cégek számára.