A Java miatt fertőződnek meg a Windowsok

Vágólapra másolva!
A Microsoft szerint Java hiányosságok vezetnek a legtöbb fertőzéshez. A rendszer- és böngészőkiegészítő három, már befoltozott hibáját használják ki leggyakrabban a kiberbűnözők.
Vágólapra másolva!

Átvette a vezetést a PDF-re és az Adobe legendásan lyukakkal teli Reader szoftverére írt sebezhetőségektől a Java. A Microsoft felmérése szerint a legtöbb fertőzés azért történik, mert a felhasználók nem a legfrissebb Java plugint használják. Az interneten egykor nagyon népszerű, ám ma leginkább netbankos alkalmazásokhoz használt kiegészítőnek három ismert, mára már javított hibájával élnek vissza a leggyakrabban a kiberbűnözők.

A biztonsági réseket a kiegészítő legfrissebb verziójának telepítésével lehet befoltozni. Az Oracle által fejlesztett Java szoftver a Java.com-ról tölthető le. Az oldal még azt is megmondja, hogy szükséges-e frissítenünk, vagy a legújabb verzió található meg a gépünkön. A Java tudja frissíteni önmagát, ám ehhez mindig engedélyt kell kérnie a felhasználótól.

A teljes biztonságra vágyók a Secunia PSI ingyenes hibakereső szoftverrel járnak a legjobban, amelynek 2.0-s béta verziója már frissíteni is tudja a programok egy részét. A PSI letölthető a Szoftverbázisról.