Hordozható játékgépet dob piacra a Panasonic

Vágólapra másolva!
Többszereplős szerepjátékokhoz és online lövöldékhez használható hordozható játékgépet jelentett be a Panasonic. A Jungle nevű készülék remek felbontású apró kijelzővel, és teljes billentyűzettel rendelkezik.
Vágólapra másolva!

A készülék a hangzatos The Jungle nevet kapta. A készülékben teljes QWERTY billentyűzet - olyasmi mint a BlackBerryken - lesz, az aó kijelzője pedig az ígéretek szerint óriási felbontásra lesz képes. A Jungle-t HDMI-n lehet nagyobb kijelzőre csatlakoztatni, tölteni pedig USB-n keresztül lehet. A készülékről megjelent képek alapján a Jungle rendkívül vastag, valószínűleg ütésálló tokkal rendelkezik. A játékgépen először a Battlestar Galactica sci-fi sorozatból készült játék, és egy Online Underground nevű szórakoztató műsor lesz elérhető.

Forrás: [origo]
Kényelmetlenül vastagnak tűnik a Panasonic játékgépe

Hordozható játékgépek korábban is voltak. (Korábbi tesztünket itt olvashatja.) A Nintendo emberemlékezet óta gyárt pár elemről órákig működő Super Mariót, autóversenyeket, logikai játékokat futtató masinákat. Az ezredfordulóval pedig a Sony is beszállt a versenybe a mai napig meglepően jó grafikával rendelkező PSP-vel. Bár ezekkel a játékgépekkel is lehet - wifi hálózatra csatlakozva - többszereplős online küzdelmekhez csatlakozni, nem ez a fő funkciójuk.

A Panasonicnak nem ez az első próbálkozása a konzolos játékvilággal. A cég a kilencvenes évek elején 3DO néven adott ki játékgépeket, ám ezek óriásit buktak a piacon.