Az iPad miatt kapott kevesebb prémiumot Steve Ballmer

Vágólapra másolva!
Bár a Windows 7 és az új Office is sikeres, a saját szoftverét futtató iPad-rivális táblagépek csúszó megjelenése, valamint a cég Kin nevű mobiltelefonjainak csúfos bukása miatt csupán lehetséges éves prémiumának felét utalta át elnök-vezérigazgatójának a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Computerworld beszámolója szerint Steve Ballmer alapfizetése évi 675 ezer dollár, vagyis mintegy 137 millió forint, ezen felül pedig 0 és 200 százalék közötti prémiumra jogosult, melynek mértékét a vállalat ebben illetékes bizottsága határozza meg. Dacára annak, hogy a Micosoft történetének eddigi legnagyobb, 62,5 milliárd dolláros bevételeit produkálta többek közt a Windows 7 és az Office 2010 sikerének köszönhetően, Ballmer számára nem ítélték oda a maximális bónuszt, csupán száz százalékot, 675 ezer dollárt - derül ki azokból a jelentésekből, amelyeket a cég az amerikai pénzügyi felügyeleti szervekhez eljuttatott.

Csúfosat bukott a Microsoft tinimobilja

Nem minden területen teljesített azonban jól a cég: az Amerikában áprilisban Kin márkanéven bemutatott, Microsoft-szoftvert használó, közösségi oldalak elérésére optimalizált, főként tinédzsereknek szánt okostelefonok hatalmasat buktak, mindössze három hónappal bejelentésüket követően befejezték árusításukat, az európai boltokba pedig már el sem jutottak a készülékek.

Forrás: [origo]
A tiniknek nem kellett a Microsoft-mobil

Emellett a szoftveróriás az utóbbi években komoly részesedést veszített az okostelefonok piacán, ahol az iPhone, illetve a Google Android szoftverét futtató készülékek, és a Blackberry-k törtek elé, miután a Windows Phone 7 operációs rendszer megjelenése folyamatosan csúszott.

Táblagépben sem erősek

Ugyancsak nem áll túl jól a Microsoft szénája a táblaszámítógépek területén, ahol az Apple iPadje komoly sikert arat, már hárommillió darabot adtak el belőle. A Microsoft eredetileg két ilyen géppel rukkolt volna elő, egy Courier nevű modellel, és a HP-val közösen fejlesztett Slate-tel, de az eszközök végül nem is kerültek a boltokba - valószínűleg azért, mert nem lettek volna versenyképesek az iPaddel.

Steve Ballmer továbbra is a tizenhatodik leggazdagabb amerikai a Forbes magazin szerint, a Microsoft részvényeinek 4,75 százalékának tulajdonosa, amely mintegy tízmilliárd dollárnak megfelelő értéket képvisel.