Nem késik tovább a Nokia N8-as okostelefonja

Vágólapra másolva!
Nem csúszik tovább a Nokia új csúcstelefonjának megjelenése. A cég megkezdte az iPhone- és Android-gyilkosnak szánt N8-as okostelefonok szállítását.
Vágólapra másolva!

Múlt héten még úgy nyilatkozott a Nokia, hogy az N8-at előrendelőknek várniuk kell a készülékre, ám most mégis úgy nyilatkoztak, hogy megkezdték a készülék kiszállítását. A telefonnak eredetileg júniusban kellett volna megérkeznie, ám minőségi problémák miatt őszre csúszott a megjelenés.

Forrás: [origo]
Nagyon fontos a Nokiának, hogy az N8 sikeres legyen

A telefon színes fémborítású házzal, remek AMOLED kijelzővel, méretes vakuval megtámogatott 12 megapixeles kamerával rendelkezik. A készülékbe szerelt processzor nem csak a HD-felbontású felvételek rögzítéséhez, hanem a szerkesztésükhöz is elég erőtartalékkal rendelkezik, és elsősorban mobilnetezésre optimalizálták: az N8 könnyű facebookozást, twitterezést, flickrezést ígér. Emellett a mobil erősségeként említik a valódi multitasking képességet, azaz több feladat párhuzamos végzésének lehetőségét.

Az N8 leginkább azért érdekes, mert ez a Symbian^3 operációs rendszert futtató telefon lehet a Nokia első értékelhető válasza a három éve megjelent Apple iPhone-ra.