A Facebookkal léphet szövetségre a Skype

Vágólapra másolva!
A népszerű online telefonszoftver következő verziójába a felhasználók a Facebook-azonosítójukkal is beléphetnek majd, és onnan hívhatják a közösségi portálon lévő ismerőseiket, vagy sms-ezhetnek nekik a cégtől kiszivárgott információk szerint.
Vágólapra másolva!

A facebookos fiókot is támogató Skype 5.0 októberben jöhet ki az All Things Digital exkluzív értesülései szerint, amelyekhez a VoIP-szolgáltató részéről nem fűztek kommentárt. Annyi bizonyos, hogy a Skype új verziója hamarosan megjelenik, és a webes szaklap informátorai szerint egy Facebook-fül is lesz benne, ahol a közösségi oldal felhasználói a Skype-os telefonkönyvük mellett - vagy helyett - a szintén facebookos ismerőseiket csörgethetik majd meg, vagy üzenhetnek rájuk.

Forrás: All Things Digital
Így nézhet majd ki a facebookos kontaktlista a Skype-ban

A VoIP-telefonba való belépéshez nem kell majd külön Skype-os regisztráció, a szoftvert a közösségi oldalon érvényes regisztrációval lehet majd használni. Ez a Facebook-alapú beléptetőrendszer Facebook Connect névre hallgat, és webes szolgáltatásoknál már elterjedt. Arról, hogy a közösségi oldal felületén hogyan jelenik majd meg a Skype, az All Things Digital nem adott hírt.

Az együttműködéssel mindkét fél jól járna. A Skype 560 millió regisztrált, és 124 millió rendszeres felhasználójához még 500 millió potenciális Facebook-felhasználó csatlakozhat, a közösségi oldalnak pedig nem kell saját webes telefonszoftvert fejlesztenie a már meglévő szöveges csevegőrendszer mellé. Hasonló integrációt eddig az androidos okostelefonokon valósítottak meg a Facebookkal, amelyek képesek annak telefonkönyvéből kiolvasni a felhasználók megosztott telefonszámát, e-mailcímét, közvetlenül elérhetővé téve azokat a mobilkészülékeken.