Érintőképernyőt kapott az iPod Nano

Vágólapra másolva!
Az Apple ismét teljesen átalakította a kisebbik zenelejátszóját, de új külsőt kapott a Shuffle is, a Touch pedig felzárkózott az iPhone 4-hez. Az iTunes mostantól egy közösségi funkcióval hozza közelebb egymáshoz a zenekedvelőket.
Vágólapra másolva!

Semmi lényeges újdonsággal nem szolgált az Apple őszi, zenei témájú termékbemutatója az előre megjósoltakhoz képest. A cég, ahogy az várható volt, megújította az iPod-sorozatát: az iPod Nano és a Shuffle is négyszögletes lett, és a nagyobbik modell multitouchos érintőképernyőt kapott, így olyan, mint egy összezsugorított iPhone, aminek csak négy ikon fér ki a kijelzőjére. Megmaradt benne az FM rádió, és a Shuffle-hoz hasonlóan övre lehet csíptetni, eltűnt róla viszont a kamera. A Nano 8 gigabájtos változata 149, a 16 gigabájtos 179 dollárba kerül (33 ezer, illetve 40 ezer forint).

Az iPod Touch, megint csak ahogy az már lenni szokott, mind hardveresen, mind szoftveresen felzárkózott a legújabb iPhone-hoz. A kijelzőjük ugyanolyan nagy felbontású retina display, amin már szabad szemmel nem láthatók a pixelek, és került rá egy előlapi kamera is a wifis videotelefonáláshoz, vagyis Face Time-hoz, ahogy az Apple a 3G-s mobilokon régóta meglévő funkciót elnevezte. A lejátszó hátlapon található kamerája már HD felbontású videót vesz fel, és ahogy az már szinte kötelező, az új modell kicsit vékonyabb is az elődjénél.

Az új iPod Touchból 8, 32 és 64 gigabájtos változat jelenik meg 229, 299 illetve 399 dolláros áron (51 ezer, 66 ezer, illetve 89 ezer forint).

Forrás: Apple
Az új iPodok, a szokásos plexi csomagolásban

A gyártó új verziót hozott ki az iPhone-os operációs rendszeréből, az iOS-ből is. A 4.1-es verzió már a multiplayeres játékot is támogatja, és külön letöltőköszpont van benne a játékoknak. A cég novemberre ígéri a következő szoftverfrissítést, ami az iPad-felhasználóknak szól majd. A mostani bemutatón az iTunesból is új verziót mutatott be a cég, aminek a legfontosabb újítása egy közösségi szolgáltatás, a Ping, amivel az ismerős felhasználók követhetik egymás zenevásárlásait, de a kedvenc együtteseik híreit is.

Steve Jobs most mutatta be az Apple TV-t is, amin a felhasználók az iTunes-könyvtáruk vagy a web egyéb tartalmait élvezhetik a tévékészüléken anélkül, hogy a számítógépet kellene rákötniük. A set-top-boxhoz hasonló készülék új változata szintén összement egy kicsit, és már száz dollárért kapható lesz. A készüléken az amerikai felhasználók 99 centért streamelhetik majd az ABC és a Fox tévésorozatait, műsorait a neten keresztül, és a készülék a Netflixen kölcsönzött filmeket és az iTunes-ban előfizetett podcastokat is átviszi majd a tévére. Filmeket vásárolni viszont már nem lehet a nappaliba szánt egységgel.