Kis időre leállt a Facebook Európában

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi oldala csupán fél órán át rendetlenkedett, de a szolgáltatáskiesés híre gyorsan bejárta a világot.
Vágólapra másolva!

A Facebook rövid leállására augusztus 31-én délután, magyar idő szerint délután két óra körül került sor. A hiba leginkább az európai felhasználókat érintette, a felhasználók beszámolói alapján a tengeren túlon és Ausztráliában nem voltak problémák. A közösségi oldal a kiesés alatt vagy teljesen elérhetetlen volt, vagy nagyon akadozott, így szolgáltatásait nem lehetett használni.

A felhasználók gyorsan telekürtölték a Facebook leállásáról szóló üzeneteikkel a világhálót a tőle független közösségi szolgáltatásokon, például a Twitteren keresztül. A szájtra az elmúlt években, felfutása óta nem voltak jellemzőek a hasonló hibák, de mióta több mint félmilliárd ember használja igen aktívan, minden rezdülése érzékenyen érinti a felhasználókat.

A szájt szolgáltatásainak kimaradozása azoknak a webszájtoknak is megárt, akik a közösségi oldal beléptetőrendszerét használják a felhasználói fiókok kezelésére, vagy rajta keresztül népszerűsítik tartalmaikat, például a weben egyre népszerűbb Like gomb használatával. A Facebook üzemeltetői délután 3 körül csak annyit közöltek, hogy javítják a problémát, ami "bizonyos felhasználóknál" jelentkezett, ezek után a szájt egy ideig még lassú volt, majd teljesen helyreállt a működése. A közösségi oldal üzemeltetői azóta sem közölték, hogy pontosan mi okozta a kiesést, és az pontosan hol mennyi felhasználót érintett.