Már helyérzékenyen is keres a Google Realtime

Vágólapra másolva!
Szűrési funkciókkal bővült a Google valós idejű keresője. Az új, könnyen megjegyezhető címre költöztetett szolgáltatás a Twitter bejegyzésekben, és egyéb rövid státuszüzenetekben kutat.
Vágólapra másolva!

Földrajzi hely és csatolt kép alapján lehet szűrni a Google valósidejű keresője által kilistázott adatokat. A szolgáltatást használók már nem csak arra nézhetnek rá, hogy mit csiripeltek a megelőző napokban például Angelina Jolie-ról, hanem szűkíthetik úgy is a találatokat, hogy csak a magyar twitterezők hozzászólásait mutassa.

Forrás: [origo]
Földrajzi helyre szűrhetünk a valósidejű keresőben

A legfrissebb információkat szállító valós idejű keresés nem csak a Google.com/Realtime oldalról érhető el, bekerült a hagyományos kereső oldalsávjába is. A mikroblog bejegyzésekre való szűrést itt a Frissítéseknek hívják.

Az új funkció azoknak lesz hasznos, akik a keresőt a sajtó által megírt híreknél is frissebb történések, pletykák megtalálására akarják használni. Krízis, katasztrófa esetén a felhasználók többnyire a közösségi médiában osztják meg először tapasztalataikat, a valósidejű kereső segítségével pedig már kényelmesen kereshetünk is a Twitterre felvitt információk között.