Csak iPaden tudnak e-mailezni a szumózók

Vágólapra másolva!
A japán szumózókat tömörítő szervezet bejelentette, hogy iPadekkel kívánja segíteni a birkózók és a menedzsment közti kommunikációt. A nagy képernyős táblagépet ugyanis a vaskos ujjú szumózók is kényelmesen tudják használni.
Vágólapra másolva!

A Japán Szumószövetség (JSA) tájékoztatása szerint az Apple táblagépekkel a birkózók és a menedzsment, illetve a szervezet egyéb tisztviselői között zajló kommunikációt kívánják javítani. Eddig a tagok számára telefonon vagy faxon keresztül juttatták el az üzeneteket, ez azonban nem bizonyult túl hatékonynak.

Mostantól a szumózók e-mailen keresztül fognak kommunikálni a szervezettel. Egy japán sportújság, a Nikkan Sports értesülései szerint azért esett épp az iPadre a szervezet választása, mert a készülék képernyőjét a százötven kilós szumózók vastag ujjaikkal is tudják nyomkodni, míg a hagyományos okostelefonokkal nem boldogulnak. A lap szerint a hagyományos PC-k és mobiltelefonok használatakor a szumózók ujjbegyükkel gyakran két-három gombot is benyomnak, így ezeket az eszközöket csak nehézkesen tudják használni, a mobilnetes kapcsolatra képes iPaden azonban közvetlenül elérhetők lesznek.

Forrás: Getty Images