Tálibos játék ellen tiltakozik a brit védelmi miniszter

Vágólapra másolva!
A legújabb Medal of Honor játék ellen tilakozik a brit védelmi miniszter. Liam Fox szerint ízléstelen ötlet, hogy a játékosok tálibot is alakíthatnak a programban.
Vágólapra másolva!

"Gyerekek vesztették el az apjukat, feleségek a férjeiket a tálibok kezei között, ezért sokkoló, hogy van aki szerint elfogadható a tálibok által elkövetettek újrajátszása" - nyilatkozta Liam Fox, brit védelmi miniszter az új Medal of Honor játékról. A minisztert felháborította, hogy a gamerek a játékban nem csak brit vagy amerikai katonát alakíthatnak, hanem a másik oldal harcosainak bőrébe is belebújhatnak.


A botrány valószínűleg csak növeli a látványos játék eladásait

Amanda Taggart, az Activison szóvivője a Sunday Times-nak azt nyilatkozta, hogy a játék csupán arra világít rá, hogy minden konfliktusnak két oldala van. "Lehetőséget adunk a játékosoknak, hogy mindkét harcoló fél oldalát kipróbálják. Legtöbbünk kisgyerekkora óta így csinálja ezt: ha valaki rablót játszik, másnak pandúrnak kell lennie. A Medal of Honorban valakinek tálibot kell játszni. a videojátékokat ismerők nem lepődnek meg ezen" - magyarázta a helyzetet Amanda Taggart.

A legújabb, modern konfliktust feldolgozó Medal of Honor játék októberben fog megjelenni. A sorozat korábbi epizódjai a második világháború hadszíntereire vitték el a gamereket.