"Halott lány" keltett pánikot a Google Mapsen

Vágólapra másolva!
Az angliai Worcester lakói riadtan fedeztek fel egy földön fekvő női alakot a városukról készült Street View-s képeken, amit jelentettek is a Google-nak. Kiderült, hogy átverésről van szó, az aggodalmaskodók szerint viszont a cég nem szentelt elég figyelmet az ügynek.
Vágólapra másolva!

A worcesteri Middle Road lakói nagyon megdöbbentek, amikor egy, a járdán kiterülve fekvő, az úttestre lelógó lábú női alakot fedeztek fel a Google Steet View-n - írja a Daily Telegraph. A felfedezők felvették a kapcsolatot az internetes vállalattal, de hamarosan kiderült, hogy nincs miért aggódni.

A tavaly nyáron készült képen látható alak, akit sokan halottnak véltek, csak egy 9 éves kislány, aki a játszótársát akarta megviccelni. "Fogalmam sem volt a Google Street View autójáról. Csak elestem, miközben játszottunk egy barátommal, és gondoltam, vicces lenne halottnak tetteti magam" - monda a brit lapnak a képen látható, idén már 10 éves Azura Beebeejaun. "Hallottam, hogy elmegy mellettem egy autó, de nem tudtam, hogy lefotóznak."

Forrás: [origo]
Utcakép a "halott lánnyal"

Miután Azurát azonosították, a helybéliek megnyugodtak, viszont úgy vélik, a Google-nak fel kellett volna vennie a kapcsolatot a rendőrséggel az ügyben. "Amikor az ember egy hason fekvő nőt lát az utcán, akkor bizony aggódni kezd, hogy mi történhetett vele" - mondta a lapnak egyikük, aki név nélkül nyilatkozott. "Nagy megkönnyebbülés volt, amikor kiderült, hogy semmi komoly nem történt, de felvetődik ez esetben a Google felelőssége, hiszen akár egy bűntényt helyszínét is megörökíthették volna."

Az internetes vállalat magyarázata szerint a Street View autói ugyanazt a látványt örökítik meg, amibe bárki belebotolhat Anglia utcáit járva. "Ez azt jelenti, hogy néha bizarr vagy valaki számára kényes helyzeteket örökítenek meg szándékolatlanul" - mondta a cég szóvivője, aki szerint erre az esetre tartják fenn a lehetőséget, hogy akit sértenek a felvételek, az levetethesse őket. Ennél bővebben a cég nem kommentálta a worcesteri lakosok aggodalmait.