Vágólapra másolva!
Egy, a világhálón zajló visszaéléseket monitorozó közösség statisztikái szerint a Demand Media nevű amerikai internetszolgáltatónál kiemelkedően sok rosszindulatú weboldal működik, s a társaság szervertermeiben sok olyan számítógép is üzemel, amelyekkel fertőzött PC-k virtuális zombihálózatait vezérlik.
Vágólapra másolva!

A HostExploit nevű szájt közössége a világhálón zajló rosszindulatú tevékenységet monitorozza. Legfrissebb statisztikái szerint egy amerikai internetszolgáltatóhoz, a Demand Mediához köthető a világhálón zajló kártékony tevékenység jelentős része. Ez a társaság működtet több viszonylag ismert honlapot, például a Cracked.com-ot, de a világ második legnagyobb domainregisztrátoraként ismert eNom cégnek is tulajdonosa, és webhosting szolgáltatásokat is kínál.

A statisztikák szerint az utóbbi hónapokban tízszeresére emelkedett azoknak a Demand Media szervertermeiben működő számítógépek aránya, amelyekkel a különböző kártevőkkel fertőzött PC-k millióinak távvezérlését végzik internetes bűnözők. Emellett ennek a cégnek az ügyfeleitől eredeztethető számos spam, internetes féreg, vagy a látogatók számítógépére kártékony szoftvereket telepítő honlap is. Ennél a társaságnál szolgálják ki

A HostExploit egy álnéven nyilatkozó munkatársa a PC Worldnek elmondta, a társaság tevékenysége a McColo nevű szolgáltatóéval összemérhető, pedig a vállalat épp most készül a tőzsdei bevezetésre. Ez utóbbi ISP-t az amerikai hatóságok tavalyelőtt kapcsolták le a hálózatról a HostExploit vizsgálatai nyomán, amely számos online visszaélést észlelt a cég hálózatából. Szakértők szerint l akkoriban az amerikai felhasználókat célzó spamek aránya 50-75 százaléka indult útnak a McColo rendszeréből. A HostExploit negatív netszolgáltatói toplistájának második helyén egy holland hostingcég, az Ecatel áll, a harmadik legrosszabbnak pedig az orosz Volgahostot minősítették.