Mégis elárulja titkainkat a böngészők pornómódja

Vágólapra másolva!
Árulkodnak a felhasználók által meglátogatott oldalakról a browserek privát böngészési módjai. Az oldalra vonatkozó beállítások, titkosítókulcsok, letöltött fájlok akkor is megmondják, hol járt a felhasználó. 
Vágólapra másolva!

Cserbenhagyják a felhasználókat a privát böngészési módot kínáló browserek. A titkosnak szánt ablak bezárása után több olyan adat marad a számítógépen, ami elárulhatja a támadónak, hogy mely oldalakat keresték fel a gépről. A biztonságos böngészéshez szükséges titkosított kapcsolatok kulcsai, a letöltött fájlok, a zoom beállítások, a keresőmezőbe írt szavak vagy például a könyvjelzők akkor is megmaradnak, ha a privát böngészésnek vége szakad.

Forrás: [origo]
Elárulja a felhasználó titkait a pornómód

A Stanford Egyetemen dolgozó kutatók az Internet Explorert, a Firefoxot, a Google Chrome-ot és az Apple Safarit vizsgálták meg. A csoport mindegyik böngésző esetében talált olyan adatokat, amikből ki lehetett találni, merre járt a pornómódhoz folyamodó felhasználó.

A kutatók azt is vizsgálták, hogy milyen helyzetekben fordulnak a privát böngészéshez a felhasználók. A kutatás arra a nem túl váratlan tényre mutatott rá, hogy a böngészési előzményekben meg nem jelenő, később felderíthetetlen netezést kínáló funkciót legtöbbször a pornóoldalak meglátogatása előtt kapcsolják be.