Soron kívül javították a Windows parancsikonos hibáját

Vágólapra másolva!
Soron kívül adott ki  szoftverfrissítést a Microsoft a Windows XP, Vista és 7 operációs rendszereket egyaránt érintő, kritikusnak minősített biztonsági résre, amelyen keresztül hackerek átvehetik az irányítást az internetre kapcsolódó számítógép felett.
Vágólapra másolva!

A múlt hónapban fedezték fel, hogy a programok kényelmes elindítását lehetővé tévő parancsikonok kezelésében a Windows operációs rendszerekben egy biztonsági rés van. Ezt kihasználva az ikonoknak álcázva kártékony alkalmazásokat lehet elrejteni a számítógépen, melyre ha a felhasználó rákattint, illetéktelenek nyerhetnek hozzáférést PC-je felett az interneten keresztül,

A Microsoft honlapjáról letölthető, illetve a Windows Update szolgáltatásról automatikusan a PC-kre érkező javítást a szoftvercég azért adta ki soron kívül, mert annyira súlyosnak ítélte a szoftvereit érintő veszélyt. A hiba az összes jelenleg támogatott Windows-verziót, így az XP-t, a Vistát és a Win 7-et, illetve ezek szerverekre szánt kiadásait is érinti. Beszámolók szerint erre a hibára alapozva erőművek és más alapvető közművek ellen indítottak támadásoka, és több kártevő is ezt a biztonsági rést kihasználva terjeszti magát a világhálón, ezért mindenkinek ajánlják a patch minél előbbi telepítését.