Vágólapra másolva!
Felhagy a Windows operációs rendszer használatával a Google - értesült a Financial Times. A döntés mögött a Microsoft rendszerét kihasználó támadást illetve a Chrome OS elkészültét sejtik.
Vágólapra másolva!

A Google híres volt arról, hogy alkalmazottainak szabad választást engedett a munkahelyi számítógépük és operációs rendszerük kiválasztásában. A szabadság most sem tűnik el teljesen, ám már csak a Mac OS X és a Linux között dönthetnek az új googlerek.

Az Internet Explorer 6 egy hibáját kihasználó kínai támadást követően - amely során forráskódot is sikerült ellopnia a máig ismeretlen tetteseknek - a Google mérnökei maguktól is elkezdték elhagyni a Windowst. "A kínai ijedelem óta sokan használnak Macet, hogy biztonságosabban dolgozzanak" - nyilatkozta egy Google alkalmazott.

Jön a Chrome OS

A Financial Times által megkérdezett mérnökök szerint a törekvés arra is irányul, hogy az emberek a Google saját operációs rendszerét, a Chrome OS-t használják. "Már a biztonsági irányelv előtt létezett egy olyan szabály, hogy próbáljunk meg minden feladatra Google termékeket használni" - nyilatkozta a Times forrása.

A Microsoft rendszerek hátrahagyásáról szóló pletykákkal korábban is lehetett találkozni, de eddig nem volt bizonyíték arra, hogy a Google valóban elszánta magát. Néhány alkalmazott a továbbiakban is használhat majd Windowst a munkájához, ám nekik a gép előtt speciális, a cég főinformatikusától származó engedélyt kell beszerezniük.