Játékajánló: kamionosok és pilóták

Vágólapra másolva!
Világháborús repülőszimulátor, a Bermuda-háromszög rejtélyét leleplező lövöldözős játék, és egy jobbkormányos kamionszimulátor hétvégi demóajánlónkban.
Vágólapra másolva!

DARK VOID

Aki látta és szerette a Rocketeer című filmet, a hasonló című képregényt, vagy egyszerűen csak azt várja a tudománytól, hogy végre lehessen olcsón hátizsákba szerelhető sugárhajtóművet gyártani, az szeretni fogja a Dark Voidot. A játék - akárcsak a Rocketeer - a két világháború közötti békeévekben játszódik, hőse egy fiatal pilóta, aki óvatlanul berepül a Bermuda-háromszögbe. A rejtélyes terület szerencsére nem öli meg a hősünket, csupán a szigetvilágot uraló idegenek fogságába esik.


Rakétával repkedve kell irtani az idegeneket

Már a játék kezdetén rendelkezünk mindennel, ami az idegenek legyőzéséhez szükséges. Van állig felcipzárazható repülős bőrkabátunk, háti rakétánk, és géppisztolyunk. A pályákon két üzemmód között kell váltania a játékosnak. Az épületekben zajló küzdelmek gyalogosan történnek, a kamera a hős válla felett néz el. A jetpacket bekapcsolva viszont máris kapálózó lábú repülőként suhanhatunk a csészealj alakú ellenséges gépek után. A két mód közti váltás garantálja, hogy ne váljon unalmassá a játék.

A Dark Void demója sajnos nagyon rövid, alig pár tucat repülő és lopakodó ellenséget lehet benne eltenni láb alól. Ennek ellenére érdemes letölteni a próbaverziót, mert a jetpackes repülést nagyon jóra, élményszerűre sikerült megcsinálni a fejlesztőknek.

RISE OF FLIGHT

Az igazi szimulátorok rajongóinak és az első világháború alatti katonai repülés szerelmeseit várja a Rise of Flight próbaverziója. A programban olyan régi masinákkal lehet felszállni, és harcolni, mint a Fokker DR.VII vagy a Spad 13.C1.


Nincs digitális kijelző, csak célkereszt vasból

A fából, csőből és vászonból épített repülőgépek pont úgy viselkednek a játékban, ahogy a századelő valódi vadászgépei is viselkedtek. A szimulátort elindítva teljesen autentikus élményben lehet része a gamernek. A Rise of Flight előnye, hogy a fejlesztők nagy gondot fordítottak a pilótafülke kidolgozására, az összes elmelentyű, szelep, óra a helyén van. A játék egyetlen hátránya, hogy billentyűzettel és egérrel szinte teljesen játszhatatlan, joystick szükséges az igazán jó repülésekhez.

A program egy gyengébb számítógéppel is beéri, grafikáján mit sem ront, ha egy közepesen erős laptopon futtatják. A Rise of Flightot ingyenes regisztráció után három napig lehet próbálgatni.

UK TRUCK SIMULATOR

Brit verziót jelent meg az érthetetlenül népszerű Truck Simulator sorozatból. Az európai és németországi kamionosság után a játékosok most azt is kipróbálhatják, hogy milyen jobbkormányos erőgépet vezetni. A játék egyetlen kihívása, hogy az út bal oldalán kell haladni, és hogy Opelek helyett Vauxhall Astrákat kell kerülgetni, egyébként teljesen ugyanolyan, mint a sorozat korábbi darabjai.


Anglia összes mellékútja a játékosra vár

A demóból nem sikerült elővarázsolnunk a jellegzetesen angol időjárások egyikét sem, végig tűző napsütésben vezettünk a vascsöveket szállító kamionunkat Cardiff felé. A játék, nevével ellentétben, nem igazán szimulátor, az autók irányítása eléggé elnagyolt, inkább azt mutatja be, milyen kiadásai lehetnek egy nem különösebben jól vezető sofőrnek. A demót egy óráig lehet ingyenesen játszani, utána meg kell vásárolni a teljes verziót a szállítmányozás folytatásához.

Akciófigyelő

Két jó ajánlattal is támadja a gamerek pénztárcáját a Steam. A Rockstar stúdió összes játékát 11 ezer forintért lehet beszerezni vasárnapig. A csomag tartalmazza az összes Grand Theft Auto részt, a legelső felülnézeti bűnözőszimulátortól a PC-re pár hete megjelent Episodes From Liberty City-ig, a Max Payne sorozat két részét, és még néhány címet. Az 11 ezer forint ugyan nem olcsó, de már a GTA összes részeiért is megéri beruházni a Rockstar-összesre.

Aki nem akar bűnözni, vagy kevesebbet költene játékra, az a Codemasters összes autós programját vásárolhatja meg 4200 forintért. A csomag a Colin McRae DiRT első és második része mellett a világ vége után játszódó FUEL-t, a GRID-et és a ToCA Race Driver sorozat harmadik részét tartalmazza.