Lelkes játékosok tartják életben a Halo 2-t

Vágólapra másolva!
Tizenhárom ember tartja életben a Microsoft által április 15-én bezárt Halo 2 online csataterét. A csoport tagjai lassan két hete nem kapcsolták ki konzoljaikat, ezért tudnak még lövöldözni a többjátékos móddal hivatalosan már nem is rendelkező játékban.
Vágólapra másolva!

A csoport több taggal indult április közepén, ám a megszakadó internetkapcsolatok és a túlmelegedés miatt újrainduló konzolok megtizedelték a Halo védőit. "Addig játszunk, amíg erővel el nem távolítanak a szerverről" - nyilatkozta Campbell. Mára tizenhárom főre olvadt a Halo játékosok száma, és nem tudni, hogy ők meddig tarthatják életben az egykor népszerű online játékot. Előbb-utóbb ők is kiesnek a megszakadó internet, vagy a meleg miatt újrainduló konzolok hibájából.


A játékban készített filmmel búcsúztak a Halo-tól

A játékosoknak nincsen semmilyen különösebb céljuk az akcióval. Nem tiltakoznak, nem várnak díjat, nem tartják versenynek a vég elodázását, csupán a 2004-ben megjelent játék emlékének megőrzése miatt játszanak. A játékvilág utolsó küzdelmébe időnként be is lehet nézni, az utolsónak maradt harcosok közül kettő is működtet élő közvetítést a harcról.