Billentyűs iPhone-klónokat hoz ki a Dell

Vágólapra másolva!
Nagy tudású, az érintőképernyő mellett billentyűzettel is felszerelt iPhone-klón, Windows 7-es és Google-szoftveres telefon, és digitális tévézésre is használható kompakt táblagép - az Engadget kütyüblog kiszivárgott információkat szerzett meg a Dell idén várható mobil eszközeiről.
Vágólapra másolva!

Több érdekes eszközzel is előrukkol az idén a Dell, legalábbis az Engadget hivatalosan meg nem erősített információi szerint. A kütyüblog egyébként fotókat is közölt az új készülékekről, melyek közül a Dell Lightning egy jókora, 4,1 colos, vagyis 10,4 centiméteres képátlójú érintőképernyős készülék, amely azonban a Blackberry mobilokéhoz hasonló mini, de teljes QWERTY-kiosztású billentyűzettel is rendelkezik, és a Windows Phone 7 operációs rendszert futtatja majd.

A telefont izmos, 1 gigahertzes órajelű Qualcomm Snapdragon lapkával, OLED technológiájú, azaz pazar képminőségű megjelenítővel szállítják majd, emellett 5 megapixeles, autofókuszos kamerája és GPS-e is lesz. Ha a kütyüblog értesülései igazak, egy 8 gigabájtos memóriakártya is kerül alapcsomagjába, és teljeskörű Flash-támogatást kínál majd (ellentétben az iPhone-nal). A jelenlegi információk szerint a wifit, 3G-t és HSDPA-t támogató, év végén megjelenő készülékből jövőre egy 4G-s változat is készül majd, amely a még gyorsabb, ám még nem elterjedt LTE mobilinternetes technológiát fogja használni.

Forrás: [origo]
Csodatelefon lesz a Dell Lightning

Thunder néven egy hasonló, ám billentyűzet nélküli, érintőképernyős készüléket is árulni fog a Dell, ezt azonban jobb minőségű, 8 megapixeles digitális fényképezőgéppel szerelik fel, és képszerkesztő szoftver is járni fog hozzá alapból. Az amerikai felhasználók a Hulu videós szájton lévő sorozatepizódokat, tévéműsorokat is nézni tudják majd rajta. A Thunder készülék Google Android 2.1-es operációs rendszert futtat, ehhez azonban Stage néven egy saját kezelőfelületet készít a gyártó.

Hasonló, Flash néven lehet majd kapni egy másik androidos készüléket, amelyet kisebb, 3,5 colos, vagyis nagyjából 9 centiméteres átlójú LCD-vel szerelik fel. Ez a telefon 800 megahertzes lapkát és 5 megapixeles kamerát, GPS-t kap, viszont nagyon vékony és könnyű lesz, ám csak a jövő év elején kerül a boltokba.

Forrás: [origo]
Táblagépet hoz ki a Dell is

A Dell novemberben egy Looking Glass, vagyis tükör néven egy iPadhez hasonló táblagépet is kihoz majd. A Google Android 2.1-es szoftvert futtató masinában az Nvidia viszonylag komoly multimédiás teljesítményre képes Tegra 2-es lapkáit alkalmazzák majd. Ugyanakkor a Dell táblagépe kisebb lesz az Apple iPadjénél, mindössze 7 colos (17,8 centiméteres)átlójú képernyő csupán 800x480 pixeles felbontást kínál majd a rivális termék 10 colos LCD-je, és 1024x768 pixeles felbontáához képest. Az eszközről egyelőre annyit tudni, hogy 4 gigabájt, memóriakártyával tovább bővíthető memóriája lesz, és 1.3 megapixeles digitális fényképezővel is felszerelik majd, továbbá földi adású digitális tévéadások vételére is alkalmas lesz.